31 Ocak 2014 Cuma

MEB'İ KURTARACAK ÜÇ PROJE!

Milli Eğitim Bakan’ı Sayın Avcı okullarda verilen performans ödevlerinin kaldırılacağını söyledi. Açıkçası bu ödevler amacına hizmet etmiyordu. Birçok ödev öğrenciler tarafından bile okunmadan internetten indiriliyordu, kalanları da veliler tarafından yapılıyordu. Öyle ki öğrenci kendisi yaparsa düşük not alıyordu, velisi tarafından yapıldığı besbelli jilet gibi ödevler tam puan alıyordu.

Her neyse, işin özeti performans ödevleri yararsız olduğu için kaldırılmıyor, bu işi de ‘Türk Usulü’ yaptığımız için kaldırıyoruz. Hem de eğitimcilerin önerisi üzerine değil, ödev yapmaktan yorulmuş velilerin şikâyeti üzerine! Ödevleri kaldırışımız bile ‘Türk Usulü’.


Hazır bir şeyleri kaldırmışken Bakanlık bir de şu proje işlerini bir karıştırsa. İki yıldır hala okullara ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi ile ilgili yazılar gelip duruyor. İl çapında toplantılar yapılıyor. Bu toplantılara da eğitimcilerden başka katılan da kalmadı. Zaten okul bahçeleri –niyeti olan- belediyeler tarafından güzelleştiriliyordu. Zaten okul bahçelerine imkanlar ölçüsünde fidanlar dikiliyordu. Bir de hani okullar geç saatlere kadar açık tutulacaktı da okulda kalan öğretmene ücret ödenecekti ne oldu?

Bu sadece bir örnekti. Daha ne projelerimiz var; mavi ip kırmızı kurdele projesi, ortada kuyu var yandan geç projesi, açın kitapları okuyoruz projesi, atık yağcılık projesi… daha neler neler!

MEB illa proje yapmak istiyorsa sadece üç projeyle eğitimin problemlerini büyük ölçüde çözebilir. Alın size projeler:

BİR: İhtiyaç Kadar Öğretmen Ataması Yapma Projesi.

İKİ: Geçici görevlendirme yapmama, yönetimde işi ehline verme ve adam kayırmama projesi.

ÜÇ: Birleştirilmiş sınıflı okulları kapatma ve tüm öğrencilerin müstakil sınıfta branştan öğretmenlerce eğitim görmelerini sağlama projesi.
Metin KOÇER

metinkocer06@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder