15 Eylül 2013 Pazar

DERS DAĞILIMLARI YANLIŞ YAPILMIŞ OLABİLİR!


Kamu Görevlilerinin Geneline Ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 Ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşmede müdür ve müdür başyardımcılarının maaş karşılığı girmek zorunda oldukları ders saati şu şekilde düzenlenmiştir.

Örgün ve yaygın eğitim kurumlumun müdür ve müdür başyardımcılarının aylık karşılığı ders görevi

Madde II- (1) 5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası ile 2006/11350 sayılı Kararın 5 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “6 saat" ibaresi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında müdür ve müdür başyardımcısı olarak görev yapanlar için “2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar" şeklinde uygulanır.

Ancak burada bir husus gözden kaçırılmamalıdır! Sözleşmenin BİRİNCİ KISIM Genel Hükümlerinde Yürürlük süresi ve tereddütlerin giderilmesi maddesi bütün olarak sözleşme hükümlerinin hangi tarihten itibaren geçerli olduğunu düzenliyor. Ülke genelinde binlerce okul müdürü, öğretmen ihtiyacını belirlerken ve ders programlarını hazırlarken bunu 6 saat yerine 2 saat olarak ayarlamıştır. Şimdi tüm bu planlamaların yeniden gözden geçirilmesi ve il ve ilçe müdürlüklerinin de ücretli öğretmen ihtiyaçlarını yeniden tespit etmesi gerekmektedir. İşte yürürlük tarihi:

Yürürlük süresi ve tereddütlerin giderilmesi

Madde 3- (1) Bu Toplu Sözleşme, 1/1/2014-31/12'2015 tarihleri arasında uygulanır. (2) Bu Toplu Sözleşmenin uygulamasına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye, ilgisine göre Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı görevli ve yetkilidir.

 Metin KOÇER

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder