17 Nisan 2013 Çarşamba

BÜYÜK İLLER KÜÇÜK İLLERE KARŞI


Bakanlık merkez teşkilatında sessizlik sürüyor, ancak bu sessizlik hiçbir şey olmuyor anlamına gelmez. Özellikle müsteşarlık koltuğu en çok konuşulan mevzu şu aralar merkez binada. Muhammed Emin Zararsızın bu ayın sonuna kadar görevden ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce müsteşarlık koltuğu için İbrahim Er’in düşünüldüğünü buradan yazmıştık. Haberimizi inkar etmiyoruz ama duyumlarımıza göre İbrahim Er bu göreve talip olmaktan vaz geçmiş. Bu makamla ilgili birçok hatırlı kişinin adının geçmesine rağmen Başbakan Erdoğan’ın aktif birini bu göreve getirmek istediği, halen aradığı nitelikte bir aday bulamadığı konuşuluyor. Her ne olursa olsun müsteşarın bu ay sonuna kadar değişeceği konusuna kesin gözüyle bakılıyor.

Rotasyon konusunda da ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyük illerin müdürleri ve bu illere bağlı ilçelerin müdürleri rotasyon karşıtı şiddetli bir kulis içindeler. Küçük illerden gelebilecek yöneticilerin büyük illerin sokaklarını bile bilemeyeceği gibi yer yer aşağılayıcı tutumlarla büyük illerdeki pozisyonlarını korumaya çalışan büyük illerin ‘seçkin’ müdürlerinin dediklerini yapıp yapamayacaklarını zaman gösterecek.

Bakanlıkta konuşulan bir başka konu da şu ki: Sayın Avcı eski bazı bürokratları yeniden göreve getirmek istiyormuş ama parti yetkilileri buna sıcak bakmıyormuş.

Tüm bunların zıddı olarak şu da söyleniyor: Müsteşar Bey 1999 yılında çıkarılan yönetmelikten daha katı bir yönetmelik hazırlayıp Bakanlık Makamına sunmuş ve sürpriz bir şekilde bu yönetmelik de yakında yayınlanabilir.

Sayın Avcı ise tüm bu gelişmelere mesafeli duruyor. Göreve geldiğinde brifing aldığı genel müdürlerinden birçoğuyla sonradan görüşme dahi yapmayan Avcı özel kalemin daha önce planladığı program dahilinde rutin şekilde gezi, ziyaret ve incelemelerine devam ediyor.

Müsteşar Bey’in kendisi aleyhinde kulis yaptığını düşündüğü büyük illerin müdürlerine kırgın olduğu ve giderayak yönetmeliği yayınlatmaya çalışacağı tahmin ediliyor.

Bakanlık merkez teşkilatında yapılan değerlendirmelerde görevlendirilen il müdürlerinden birçoğunun başarısız olduğu genel kanaat durumunda.

Kısaca Bakanlık merkez binasında belki sessizlik var ama bu yeni gelişmelerin olmayacağı anlamına gelmez.
Metin KOÇER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder