9 Ağustos 2013 Cuma

Aman ha Sayın Başbakan’ım


Taşra yöneticileri rotasyonu için artık son günler yaşanıyor.  Ağustostan itibaren tercihler alınmaya başlanacak. Ay sonuna kadar da ilişikler kesilmiş olacak.
En son yapılan yönetmelik değişikliğiyle ve sayın Tekin’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardan sonra zerre kadar şüphesi kalmayan yöneticiler yeni duruma göre hazırlandılar. Evlerini kiraya verenler oldu, arkadaşlarıyla veda yemeği yiyenler oldu. Dolayısıyla yöneticiler zihnen rotasyona uğradı zaten.

Tüm bunlara rağmen hala mide bulandıran haberler gelmeye devam ediyor. Duyumlarımıza göre İstanbul’da bir grup yönetici il başkanı Aziz Babuşçu’yla görüşmüşler ve rotasyonun ertelenmesi konusunu doğrudan Başbakan’a iletmesini istemişler. Konu Başbakan’a iletilmiş ve Sayın Erdoğan ‘bu konu daha önce de bana iletildi.’ Demiş. Konuyla ilgili olarak Sayın Erdoğan’ın ne tavır takındığı bilinemiyor.

Aman ha Sayın Başbakan’ım
Sayın Başbakan’ın bu konu siyasi değil teknik bir konudur. Bu kadar gelişmeden sonra kendi Bakan’ınızı ve Kendi atadığınız müsteşarınızı zor durumda bırakmayın.

Bırakın ağzınızdan çıkan sözü bir bakışınız ve imanızın bile emir telakki edildiğini biliyoruz. Bu konuda rotasyon karşıtı bir tutum sergilerseniz ya da bir yıl ertelensin derseniz iş büyük karmaşaya girer.

Sayın Başbakan’ım Bakan’ınıza ve Müsteşarınıza güvenin. İşler size anlatıldığı gibi değil. Rotasyon olursa hiçbir sıkıntı yaşanmayacağı gibi çok büyük problemler de ortadan kalkar.

Ey İstanbul’daki bazı müdürler
Eğer denilen doğru ve hala kalmak için mücadele ediyorsanız yazıklar olsun. Siz kendinizi İstanbul beyefendisi mi sanıyorsunuz? Bu yaptığınız düğünlerde silah ateşleyen magandaların tavrına daha çok benziyor. Bölücülük yapmayın, Türkiye Cumhuriyeti Anadolu’suyla Trakya’sıyla bir bütündür. Siz İstanbul’un değil Türkiye Cumhuriyeti’nin müdürüsünüz.

Bu konuda siyasilerin en ufak bir kusuru yoktur. Onlar işe siyasi bakar ve talepleri iletirler. Ancak bu konu teknik bir iştir. Kendi Bakan’ına ve müsteşarına, dolayısıyla mensup olduğu Bakanlığa saygısızca hala siyasi mercilerden ertelenme talep etmek size yakışıyor mu? Açık yazmak lazım gelirse bu taleplerinizin MTSK'lardan elde ettiğiniz parayla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bir başka zayıf duyumumuz da şu: Güya rotasyon yapılacakmış, ilişikler kesilmeyecekmiş. İlişikler 2014 yazında kesilecekmiş ve o zamana kadar herkes eski yerlerinde görev yapmaya devam edecekmiş.

Saçma sapan bir taleptir bu. Bu talep Bakanlık tarafından dikkate bile alınmayacak ciddiyettedir.

İstirham ediyorum artık bu dedikodular sona ersin. Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşlarıyla ciddi bir devlettir.
Zihnen ve ruhen yer değiştirmeye şartlanmış yöneticiler böyle bir travmayı kaldıramazlar.

Metin KOÇER
metinkocer06@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder