17 Ağustos 2013 Cumartesi

TEŞEKKÜRLER YİĞİT MÜSTEŞAR


Başta Sayın Bakan’ım ve taşra teşkilatı yönetmeliğindeki icrai etkisinden dolayı da özellikle Sayın Müsteşarım,

Taşra yöneticileri yer değiştirme işlemini sonlandırmak üzeresiniz. Bu yaptığınız icraat hiç kuşkunuz olmasın ki Milli Eğitim Bakanlığı için büyük bir atılım olacaktır. ‘İşler aksar’, ‘ Alışma süreci uzar’ vb. gibi dayanaksız ve anlamsız gerekçeleri göz ardı etmekle çok isabetli bir karar aldınız ve inanın yöneticiler yeni yerlerine gittiklerinde çok daha etkili ve verimli çalışacaklardır.

Sayın Müsteşarım, siz bizlere değer verdiğinizi ve adil olduğunuzu gösterdiniz ya; inanın bizler de sisteme ve güzel ülkemize bundan böyle daha büyük bir inançla sarılıp sahip çıkacağımıza, ülkemizin güzel evlatlarının en iyi eğitimi almaları ve onların milli manevi değerleri haiz, pırıl pırıl vatan evlatları olarak yetişmelerine azami katkı sunacağımıza söz veririz.

Sayın Müsteşarım, belki şu an çalıştığımız beldeden daha mahrum bir yere gideceğiz ama bileceğiz ki bundan böyle bizler özel ve kurbiyet gerektiren ilişkilere gerek duymaksızın devletimiz ve hükümetimiz bizim hakkımızı savunacak ve bize eşit muamele yapacaktır.

Bizler devlet ve hükümet politikalarını cari mevzuat çerçevesinde yürütmekle görevli olduğumuzun ve bunu yaparken gerek bürokrasiyle gerekse de belediye ve yerel siyasetle iyi ilişki ve diyalogla, hiçbir çatışmaya yol açmadan huzur ortamında en verimli şekilde çaba göstermemiz gerektiğinin bilincindeyiz.

Tüm ayak oyunlarına ve ‘özel ilişkilerini’ kullanan yöneticilere rağmen bu sağlam duruşunuz bize güç vermiştir.

Her ne kadar yönetmeliğin çıkmasından hemen önce yapılan atamalar bu rotasyona bir miktar gölge düşürse de neticede sizin de bazı dengeleri gözettiğinizin ve bu atamalara içinize sinmeyerek onay verdiğinizin farkındayız. Sizin gibi adil, dürüst, güçlü ve etkili bir Müsteşara sahip olmak sadece bizim için değil Bakanlığımız ve ülkemiz için de bir şanstır.

Sayın Müsteşarım, bu noktada sizden son bir talebimiz daha olacak o da bu uygulamanın ilanihaye sürmesidir.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bir kez uygulanıp sonradan rafa kaldırılırsa rotasyona tabi olan yöneticilere çok büyük haksızlık yapılmış olacaktır. Bu uygulamanın kurumsallaşması ve kalıcı olması hem bizim büyük bir isteğimiz hem de büyük bir gerekliliktir.

Bu yönetmeliği hayata geçiren Sayın Bakanımıza, Sayın Müsteşarımıza ve siyasi iradeye şükranlarımı sunuyorum.

Eğitim tarihimizin en önemli icraatlarından biri olarak kabul ettiğim bu yer değiştirme uygulamasının eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.
 
Metin KOÇER

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder