2 Ağustos 2013 Cuma

YAKIŞIKLI VE KARİZMATİK MÜSTEŞARA TEŞEKKÜR

MEB Müsteşarı, Doç. Dr. Yusuf Tekin sabah saatlerinde twitter hesabından yaptığı açıklamayla taşra teşkilatı yöneticileri rotasyonuna son noktayı koydu.

Bu yönetmeliğin uygulanması bir başarıysa –ki ne başarısı MEB’de iç barışı sağlayacak ve teraküm etmiş birçok sıkıntıyı ortadan kaldıracak çok büyük bir inkılaptır- bu başarının en büyük mimarı Sayın Tekin’dir.
Sayın Müsteşar bu onurlu ve sağlam duruşuyla belki 40-50 kişiyi üzmüş olabilir ama bilmeli ki binlerce yöneticinin gönlünü kazandı.

Geçenlerde bir ilçe müdürü mesaj yolladı ve diyor ki: ‘Büyük bir ilçede çalışıyorum ama ben de artık kimseden ricada bulunmadan tayin isteyip gidebilmeliyim. Uzun yıllardan beri ilk defa kendimi bu kadar onurlu hissediyorum.’ Bu aslında genel kanaatin yansımasıdır.
Sayın Müsteşarın bu duruşundan çıkan sonuç şudur:

BİR: Sendikalara güven olmaz, menfaat birliktelikleri olan sendikalar her an her saniye yaklaşım değiştirme potansiyeline sahiptir ve sizi yüz üstü bırakabilirler. Dolayısıyla siz doğru bildiğinizi yaparsanız bugün veya yarın hak yerine teslim edilecektir.

İKİ: İş öyle bir noktaya getirildi ki; sanki rotasyonu destekleyenler muhalif, rotasyona karşı duranlar da mağdurlar. Sayın Tekin sağlam duruşuyla bunu tamamen boşa çıkardı. Muhalefet şöyle dursun rotasyonu destekleyenler bu konuda tamamen bakanlık ve hükümetin yanında oldular. Hele bu saatten sonra sisteme ve yönetenlerine inancı artan yöneticiler görevlerine sımsıkı sarılacaklardır.
ÜÇ: Diğer taraftan Sayın Müsteşar bu vesileyle gücünü denemiş oldu. Bu konuda geri adım atmayarak bundan sonra da doğru bildiği hususlarda sonuna kadar ısrarlı ve kararlı olacağını göstermiş oldu.

DÖRT: Yönetim biliminin en önemli ilkelerinden biri de lider iş gören ilişkisidir. Liderini yetkin ve karizmatik bulmayan personelin yeteri kadar motive olması mümkün değildir. Sayın Müsteşar son derece karizmatik, kararlı, tutarlı, paylaşımcı, demokratik, şeffaf bir yaklaşım sergilemiştir.
BEŞ: Bu ilkeli duruşuyla bürokrasi-devlet- siyaset ilişkisini tam da olması gereken kıvamda dengeleme başarısı gösteren yakışıklı ve karizmatik Müsteşarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

(Not: Bu yazının yağcılık ya da yaranma olarak değerlendirilmesi anlamsızdır çünkü yazar gerçek kişi değildir.)
Metin KOÇER
metinkocer06@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder