1 Ağustos 2013 Perşembe

ROTASYON MÜNAZARAYA DÖNDÜ!

Taşra rotasyonuna karşı çıkanlar gerçekten artık bizi eğlendirmeye başladı. İnanılmaz yorumlar, açıklamalarla rotasyon karşıtlığı yapılmaya devam ediliyor. Öyle yazılar çıkıyor ki paragraf paragraf okusanız çok farklı kişiler yazmış sanırsınız. Efendim kaos olur, kurum hafızası silinir, aslında biz rotasyonun ruhuna değil de bedenine karşıyız, bu yıl ertelense iyi olur, aslında kısmen de olabilir, yok yok ertelensin, ama biz rotasyona karşı değiliz, sendikalar karşı… ‘Ne anlatıyon hemşerim sen? J

Bilirsiniz münazara yarışmaları vardır. Tez ve antitez olur ve gruplar bunları savunur. Bu iş ona benzedi. Tez: Rotasyon yapılmalıdır ve yararlıdır. Antitez: Rotasyon yapılmamalıdır ve zararlıdır.
Burada avantaj tabi ki tez grubunundur. Her türlü bilimsel veri, genel uygulama vs. rotasyonun faydası yönündedir. Peki, antitez grubu ne diyecek? Ne desinler işte elleri zayıf. Yok hafıza, reset, mağdurum da mağdurum, köylüler büyük illeri bilmez sokaklarda kaybolurlar… bir de Allah’tan antitezciler beceri yönünden de zayıflar. Şöyle bir empati kuruyorum da ben karşıda olsam neler döktürürdüm. J

Şaka bir yana bu işler çocuk oyuncağı değildir.
İlçe müdürlükleri 1 ilçe müdürü ve 2-3 şube müdüründen oluşan basit kurumlar değildir. Çok sayıda şef ve memurla işler yürütülmektedir. Dolayısıyla eskiler giderse gelenler hiçbir şeyden anlamaz bağıra bağıra ortada kalırlar demek kesinlikle doğru değildir.

Yatırım planları yapıldı ve imalatlar sürmektedir. Şu bilinmelidir ki bu işleri yürüten kurum il özel idareleridir. Rotasyonla yeni gelen idareci kısa zamanda nerelerde ne imalat olduğunu öğrenip gidişata hakim olabilir. Zerre kadar sorun olmaz.
Hiiiç işi yokuşa sürmelere lama cime gerek yok. Bu rotasyon olacaktır ve bundan kaçış yoktur.

Metin KOÇER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder