14 Haziran 2013 Cuma

BU SEFER GERİ DÖNÜŞ OLMAZ'


Geri adam atmayın Sayın Müsteşarım, çünkü;

Taşra yöneticilerinin bölge hizmeti ve rotasyonu 652 Sayılı KHK ile sabittir, kanun bunu gerektiriyor. Bu durup dururken işgüzarca ortaya atılmış bir çalışma değil. Bu çalışma 2 yıldır tüm engellemelere rağmen sürüyor ve sizin zamanınızda ancak yayınlanabildi.

Sayın Müsteşarım, lütfen kadrolaşın, taşra teşkilatında kadrolaşma yoluna gidin. Bu kadrolar; vatanını seven, dürüst, angaje olmamış, eğitimi asli işi sayan, milli manevi değerleri haiz tüm eğitimcileri kapsasın. Sadece belli bir kesimi kayırarak lütfen geneli ötekileştirmeyin. Bu ülke insanından lütfen korkulmasın, bu ülkenin sarhoşu bile ‘Allah’ diye nara atar. Bediüzzaman bir soru üzerine dönemin sol partisi için ‘Onların da %95’i masumdur demiş.

Bu konulara çok fazla girmek istemiyorum ama maalesef EBS’nin görevlendirme üyelerinin görevlendirmesi sürsün diye –Tamamına yakını atama şartını taşımıyor- Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğini engelleme girişimleri bunları yazmayı zorunlu hale getirdi.

 Sayın Eğitim Bir Sen yöneticileri, bu tuttuğunuz yol yanlıştır. Bu çıkmaz yoldur. Örneğin: eğitim yöneticileri için rotasyon öncesi bir ilde 30 müdürlük münhal olsa. Rotasyondan hemen önce atamalar yapılsa ve sonra rotasyon yapılsa okul müdürleri ne duruma düşer düşündünüz mü?

Sayın EBS yöneticileri, lütfen elinizdeki gücü adil kullanın. Ahmet’i Mehmet’ten ayırmayın. Engelleme yoluna gidip Bakanlık yetkililerini zor durumda bırakmayın. Daha önce bir taslak yayınlandı aradan 1,5 yıl geçti. Bu taslak da aynı duruma düşerse koskoca MEB; iradesiz, beceriksiz, basiretsiz ve isabetsiz duruma düşmez mi. Koca Milli Eğitim Bakanlığını bu kadar kurumsallıktan uzak, aciz duruma düşürmeye kimin ne hakkı var?

Sayın Tekin, lütfen uygulamalarınızda adaletten uzak kalmayın.

Bir başka husus da şu ki, bu yönetmelik taslağında asıl görüşü alınması gerekenler taşra yöneticileridir. Taşra yöneticileri arasında sendika üyesi olanların sayısı oldukça azdır. Hükûmet, doktorlarla ilgili bir düzenlemeyi mühendislere sorarsa ne kadar yanlış olursa bu durum da ona yakındır. Taşra teşkilatı GİH sınıfındadır. Sendikaların üyeleri ağırlıklı olarak EÖH sınıfıdır. Sendikalar üyelerinin çoğunluğu ne isterse ona uygun hareket eder. Daha önce yürütülen maddi iyileştirmede de sendikaların çok ama çok az katkısı olduğunu, öğretmenleri üzememek için şube müdürlerini telaffuz bile etmekten kaçındıklarını hatırlayın lütfen.
Taşra yöneticilerini kapsayan bir ankette yer değiştirme isteyenlerin oranı %90 çıkmıştı. İl müdürlerinin çoğu da böyle bir yer değiştirmeyi destekliyor.

Taslak derhal yayınlanmalı ve bu tartışmaların önüne geçilmelidir.
Metin KOÇER

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder