27 Haziran 2013 Perşembe

MEB ABLUKAYA ALINDI!

Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliği Sayın Müsteşarın twitine göre yarın yayınlanacak. Yine de sonuçta resmi prosedür olduğu için yayınlanması önümüzdeki haftaya sarksa da ‘Hani, ne oldu’ gibi serzenişlere gerek yok. Sayın Tekin’in iyi niyetli olduğu, katılımcı olduğu, işini severek yaptığı çok açık. Kendisinde olan ve karşısına da sirayet eden elektrik ve heyecan da Bakanlığa yeni bir enerji kattı kuşkusuz. Ancak şunu da ifade etmek lazım ki Milli Eğitim Bakanlığı çok zor ve yıpratıcı bir Bakanlıktır. Sayın Müsteşarın Hak ve adaletten, liyakatten yana duruşunu bizler de desteklemeliyiz. Bir dönem Orta Asya Türk Cumhuriyetlerini irşat için seccadeyle gidip viski şişesiyle dönenler misali, eğer Sayın Müsteşar desteklenmezse yoğun baskılar neticesinde direncini kaybedebilir.

Nitekim yönetmeliğin çıkmasından önce kararnameleri yazılan 130 yönetici baskıları arttırmış durumda. Haricen öğrendiğimiz bilgilere göre kararnameleri yazıldığı iddia edilen bazı yöneticiler Müsteşara baskı kurmak için Ankara’yı mesken tutmuşlar. Fakat Sayın Tekin bu konuda randevu dahi vermiyormuş. ‘Sayın Müsteşar taşra rotasyonunun hemen öncesinde 130 ilçe müdürü ataması yapılmasının çok ciddi sorun olacağı görüşünde olmalı ki bu kararnamelerin gönderilmesini engelliyor.’ şeklinde yorumlar yapılıyor.

Sayın Müsteşarı bu sağlam duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hem Bakanlık yetkililerini, hem rotasyona tabi olacakları hem de atama bekleyenleri rahatlatacak olan tek şey bir an önce yönetmeliğin yayınlanmasıdır.

Taşradaki yönetim zafiyetini ortadan kaldıracak, taşra yönetimlerini hesap verebilir hale getirecek ve kurumsallaştıracak olan bu yönetmeliği yöneticiler büyük bir sabırla bekliyor.

Bir başka tespitte şu ki taşra yöneticileri Sayın Yusuf Tekin’e gerçekten güveniyorlar.
Metin KOÇER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder