13 Haziran 2013 Perşembe

MEB BU ATAMALARI YAPMAMALIDIR !


Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yer Değiştirme Yönetmeliği halen görüş alınmak üzere MEB internet sayfasında yayında. Aynı zamanda sendikalardan da 14.06.2013 Cuma günü mesai bitimine kadar da görüş istenmiş durumda. Buradan anlaşılan şudur: hafta sonu ve belki önümüzdeki haftanın ortasına kadar değerlendirme ve son halinin verilmesi, 21.06.2013 Cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanması ve Haziranın son haftasında duyuru ve atama. Böyle bir atamanın bir haftada sonlanması son derece mümkündür. Bu aşamada bu yönetmeliğin bu yıl uygulanmaması çok ama çok büyük bir ciddiyetsizlik olur ki Sayın Müsteşar Yusuf Tekin’in böyle bir duruma meydan vereceğine ihtimal vermiyorum.

Şu an ülke genelinde yaklaşık 180 civarında ilçe müdürlüğü, 14 tane de il milli eğitim müdür yardımcılığı münhal durumdadır. Maalesef duyumlarımıza göre birçok kişi yönetmeliğin uygulanmasından önce bu yerlere atanmak için çok yoğun bir baskı oluşturmaya başlamış durumdalar. Çok önemli birçok siyasetçi bu kişilerin atanması için devreye girebilir. Burada Sayın Bakan’ın ve Sayın Tekin’in asla taviz vermemesi gerekmektedir.

Yönetmeliğin uygulanmasından önce yapılacak atamalar büyük bir felaket olacaktır. Bu aşamada yapılacak atamalar yer değiştirme ve bölge hizmetine tabi yöneticilerle alay etmek anlamına gelecektir.

Metin KOÇER

Metinkocer06@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder