19 Temmuz 2013 Cuma

HELAL OLSUN MEB, TEŞEKKÜRLER

Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğinden sonra kılavuz da yayınlandı ve yer değiştirme usul ve esasları netleşmiş oldu. Süreç 14.08.2013’ten itibaren 15 gün içerisinde ilişikler kesilerek yeni yerlerde göreve başlanacak.

Bu süreç kolay gerçekleşmedi. 14.09.2011 tarihinde yayınlanan 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede rotasyonun yer almasıyla başlayan süreç, yaklaşık iki yılda sona erdi. Bu sürece adil bir yer değişikliği isteyen UEYDER'in büyük katkısı oldu. Rotasyona karşı çıkanlar derneğe ve yöneticilerine zaman zaman tepki gösterdiler ve bu arada istifa edenler de oldu, ancak şu gözden kaçırılmamalı ki dernek körü körüne rotasyon istemedi. Öncelikle isteğe bağlı yer değiştirme ve becayiş ve arkasından zorunlu yer değiştirme talep edildi.

Taşra yöneticileri yer değiştirdiğinde ne olacak ona bakalım şimdi:

1-      Yüzlerce yönetici artık kendinden daha emin olacak ve yeni bir heyecanla sisteme daha bir sıkı sarılacaklar.

2-      Yöneticiler aidiyet duygusuyla kendilerini önemli, değerli ve eşit görecekler.

3-      Bulunduğu yerlerde doğal bir yıpranmayla ve dejenere olmuş ilişkilerle yılgınlığa düşen yöneticiler yeni bir başlangıçla ve sağlam bir psikolojiyle çok daha verimli hizmetlerde bulunacaklar.

4-      Kendisinden önceki yöneticilerin eksikliklerini gören yöneticiler bunları giderecek ve önceki iyi uygulamaları tecrübelerine ekleyip kişisel gelişimlerine katkıda bulunacaklar.

5-      Bölgeler arası bilgi ve tecrübe aktarımıyla ortak bir kültür oluşumuna katkı sağlanmış olacak.

6-      Nerede ne kadar kalacağını önceden bilen yöneticiler geleceğe daha emin ve umutlu bakacaklar.

Yalnız burada şunu vurgulamak lazım ki bu yönetmelik mutlaka süreklilik göstermelidir. Ülkemizin yakaladığı siyasi istikrar bu konuda ümitvar olmamızı sağlasa da endişemizi de dile getirmeyi gerekli görüyoruz. Şayet bu yönetmelik bir kez uygulanır ve gidenler gittikleri yerde çakılı kalırlarsa işte o zaman çok daha büyük mağduriyetler ortaya çıkmış olur.
Son olarak bu yönetmeliğin ve kılavuzun yayınlanmasında emeği geçen başta Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya, Müsteşarımız Sayın Yusuf Tekin’e, İnsan Kaynakları Genel Müdürümüz Sayın Hikmet Çolak’a, grup başkanından şefine ve memuruna kadar Bakanlığımızın değerli çalışanlarına, yönetmeliğin çıkmasına destek olan iktidar partisi iradesine, yazdıkları haber ve yorumlarla sürece destek olan taşra yöneticilerine ve tüm eğitim çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum.

Bu uygulamanın ülkemiz eğitimine çok olumlu yansıyacağı ve yeni bir heyecan katacağı inancı ve umudunu taşıyorum.

Metin Koçer
metinkocer@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder