1 Temmuz 2013 Pazartesi

ÇÖLAŞAN'DAN EĞİTİMCİYE İFTİRA!


Dün Sözcü gazetesinin ‘eski’ ama yazmaya devam eden gazetecilerinden biri pek de ‘Emin’ olmadığı bir konuda kesinmiş gibi haber yaptı ve bir okulu ve müdürünü kendince zor durumda bırakmak suretiyle ‘eğitim nereye gidiyor’ havası oluşturmaya çalıştı.

Sayın ‘eski’ gazetecinin 'minik kuşu’ da yaşlanmış olmalı ki yalan yanlış haberlerle koca adamı zor durumda bırakmış.

Efendim işin aslı şudur: Muzip bir öğrenci arkadaşlarına espri yapmak için fotoshop üzerinde oynama yaparak kendisine bir Takdir Belgesi hazırlamış ve bunu facebook üzerinden paylaşmış. Bir ‘uyanık’ da bunu rejim koruyucusu  J Çölaşan’a göndermiş. Zaten konu sıkıntısı çeken zat da buna balıklama atlamış. Kendisi fotoshop motoshop bilmez, hala şeritli daktilo kullanıyordur da bari birine inceletseydi. Çok kabaca bakıldığında bile bu belgenin sahte olduğu apaçık bellidir.

İndir bindir dünyası, kimilerinin zamanında gözünde büyüttüğü kişiler zamanla ne kadar da küçülüyor. Yalan, iftira, karalama, adam harcama meslek olmuş bunlara. Zamanında bu tür yazılar ihbar kabul edilip birçok kişinin canı yanıyordu ama şimdi imkanlar genişledi, biz de eğitim sitesi olarak meslektaşlarımızın bu şekilde kabaca karalanmasına seyirci kalamazdık.

Bu belgeyi gerçekmiş gibi paylaşıp haber yapan Çölaşan demek ki zamanında daha ne belgeleri yalan yanlış paylaştı. Çölaşan’ın gazetecilik tarihi boyunca yaptığı her şey ‘yalan olabilir’ düzeyine inmiştir.

Aşağıda paylaşacağımız belge incelendiğinde mührünün de ‘Dış Ticaret Müsteşarlığı’na ait olduğu, dış kısmında 'Darphane ve Damga Matbaası' yazdığı açıkça görülüyor. Tabi renkli fotoğrafa bile yeni yeni alışan dede yaşında biri ne bilsin bir fotoğrafla bu kadar kolay oynanabildiğini.

Her neyse, okul yönetimine bu konuyu önemsememesini çünkü artık Çölaşan’ı önemseyen kimsenin kalmadığını, şakacı ve sevimli öğrencilerine bu zararsız muziplikten dolayı ceza vermemelerini öneriyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Metin KOÇER

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder