25 Temmuz 2013 Perşembe

YÖNETİCİLER MÜNHAL KADROLARI BEKLİYORLAR

Taşra yöneticileri rotasyonuyla ilgili tiyatro devam ediyor. Bize de bir mail geldi. İstanbul’da yöneticilik yapan biri güya rotasyon yönetmeliğini duyunca gözleri dolmuş ve çocuğuyla ‘bu acı haberi’ paylaşamamış. Bir başka yönetici bazı çevreleri arayarak ‘Ben babamın mezarı burada diye geldim, buradan gidince mağdur olurum’ demiş. Biz de diyoruz ki: Sayın müdürüm babanıza Mevla rahmet etsin, nur içinde yatsın, ancak canlı babasını göremeyen, ailesinden uzak yaşamak zorunda kalan yöneticilerin durumlarını da değerlendirmek gerekmez mi?

Şimdi de bir haber patladı: ‘rotasyon yeni dramlar çıkarmasın’ Neymiş, İstanbul’daki yöneticiler İstanbul dışına çıkmak zorunda kalacaklarmış. İstanbul gibi dünya incisi bir ilden ayrılmak zor tabi de bu zorluğun altında MTSK’lardan ayda ortalama 1500 TL almanın da etkisi var mıdır? ‘Beyaz müdürler’ bu mağduriyetleri! trajedileri! dramları! acıları! gözyaşlarını! yaşarken Anadolu’daki ‘siyah müdürler' ne alemde dersiniz? Onlar şehir merkezlerine 2-3 saat mesafede ve yetersiz hastane koşulları olan küçük ilçelerde yaşamaya alışmışlar zaten. Üstelik oralarda trafik de yok, havası da temiz, yaşasınlar gitsinler işte!

Hiç öyle trajedi, dram falan gibi ajitasyonların arkasına saklanılmasın yoksa işin sonu komedyaya doğru gidiyor. Anadolu’nun güzel diyarlarında çalışmak neden mağduriyet olsun ki? Madem mağduriyet, o halde Anadolu’daki yöneticiler bunu yıllardır çekiyor. Hak ve eşitlik anlayışına göre bu yönetmeliği desteklemeniz lazım değil mi? Bununla birlikte yönetmelikte ilçe şube müdürlerinin illere gidememesi çok ciddi bir hatadır ki yargıdan dönerse bu madde döner. Onun dışında sıkıntı yok.

Müdürler hem ağlarım hem giderim hesabı Ek-2’yi incelemeye çoktan başladılar bile. Bu iş hayırlara vesile olacaktır, bundan zerre kadar şüphe yoktur.
 
Metin KOÇER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder